Offerte aanvragen
Welke vloer moet er gelegd worden?
Moet de ondergrond ook geëgaliseerd worden?

Grenen Vloer

Een grenen vloer is een hele mooie soort vloer die eigenlijk bij elke stijl van interieur goed past. Het heeft een grote invloed op de sfeer in uw huis. Hout, en daarbij in het specifiek grenen, heeft van nature al een hele warme en natuurlijke uitstraling. Toch heeft elke houtsoort weer andere eigenschappen en dus net een andere uitstraling. Dit is ook het geval bij grenen. Doordat er veel knoesten in het hout zitten, geeft dit veel leven aan de vloer. Het contrast tussen licht en donker is ook duidelijk te zien.

De schoonmaak

Een van de grootste voordelen van een grenen vloer is het schoonmaken. De onderhoud is namelijk erg gemakkelijk. Natuurlijk zijn er soms wat beschadigingen maar gelukkig maakt dit de uitstraling van de vloer nog levendiger.

Zachte vloer

Een grenen vloer is een zachte vloersoort. Dit geeft dus een unieke uitstraling aan je vloer. De zachte vloer is ook voordelig voor andere dingen, namelijk het zagen en leggen. Omdat het zo’n zachte vloer is, is het ook makkelijk te zagen en te leggen, want de vloer is erg licht. Nadat de vloer gelegd is moet hij ook nog afgewerkt worden. Hierin heb je veel keuze, zoals lak, olie en ga zo maar door.

Een grenen vloer heeft vaak ook een soort gele optiek. Dit betekent dat de vloer heel makkelijk bewerkt kan worden met bijvoorbeeld kleurenolie en kleurbeits.